dilluns, 24 d’abril del 2017

Poetes d'avui: Josep Pedrals i Urdàniz



Josep Pedrals


Josep Pedrals és un poeta i recitador nascut a Barcelona l’any 1979. Escriu per necessitat, per voluntat i per encàrrec, segons diu. Durant uns anys va fer de llibreter, mentre començava a escampar la poesia des de diversos fronts. Des de 1997 es dedica a dur la poesia als escenaris, treballant sobretot la sonoritat del vers.
Ha actuat per Europa, Àsia i Amèrica en tot tipus de festivals i cicles. Ha estat premiat en diversos concursos de recitació, entre els quals l’internacional d’Osaka (2009).
 Ha treballat en la divulgació de la poesia i imparteix conferències i cursos sobre temes de poètica, prosòdia i oralitat en escoles, instituts i universitats d’arreu del món. També imparteix cursos d’introducció a la poesia i de recitació i escenificació poètica a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.
Ha desenvolupat espais de poesia en ràdio i televisió i ha col·laborat en espais d’art i cultura de diverses publicacions. Ha coordinat, durant 13 anys, amb Ferran Garcia, l’associació HORINAL, des d’on han organitzat el cicle de recitals del bar Horiginal de Barcelona i altres festivals i cicles poètics diversos. Actualment, encunya un neologisme cada setmana per a la revista Time Out Barcelona i fa recomanacions culturals al programa Àrtic de BTV.

Ha estrenat diverses obres de teatre breu i va codirigir l’espectacle transdisciplinar Wamba va!
 Entre maig i juny de 2012, el teatre La Seca va programar el cicle Josep Pedrals, amb les obres En comptes de la lletera i El furgatori. El juny de 2014 va estrenar l’obra Safari Pitarra al TNC. És lletrista del musical Fang i setge i va formar part de la banda de funky-pop Explosion Bikini i del duet Guillamino+Pedrals. Actualment lidera el grup de pop irònic anomenat Els Nens Eutròfics.
 També intervé en espectacles poètico-musicals amb Xavi Lloses, com ara Eufèmica au Fènix i El dubte melòdic.
 El juny de 2013 va guanyar el premi Lletra d’Or al millor llibre publicat en català l’any anterior per El romanço d’Anna Tirant, i el desembre de 2014 el premi Time Out al millor creador de l’any a Barcelona.
Els formatges de Pedrals


Autores: Anna Gibert, Irene Mata i Nina Torralbo
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada